VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Polissen uit de schoenendoos

Geplaatst op: 03-04-2018, 10:41:53

Vanaf vandaag kunnen consumenten op de website Mijnverzekeringenopeenrij.nl een overzicht maken van hun verzekeringen. Met één druk op de knop heeft de consument al zijn verzekeringen op een rij.

De website is een initiatief van verzekeraars van Nederland. „Met het online overzicht heb je altijd en overal een actueel overzicht van je verzekeringen. Dat is handig op momenten waarop je snel informatie nodig hebt, bijvoorbeeld als je schade hebt”, aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Bovendien weet je als consument precies waar je aan toe bent, voegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars toe. Het haalt een stuk onzekerheid weg: je weet bijvoorbeeld precies wat je hebt betaalt en hoeveel schadevrije jaren je hebt. Daarbij helpt het de verzekeraars een stuk verder als het gaat digitalisering: maar liefst twee op de drie verzekerden bewaart zijn polissen in een oude schoenendoos.

Account

Alle particuliere schade-, inkomens-, uitvaart-, levens- en zorgverzekeringen kunnen in het portaal worden weergegeven, maar voordat het zover is, moet de consument wel in actie komen: zo moet er zelf een account worden aangemaakt op www.mijnverzekeringenopeenrij.nl. Om de verzekeringen toe te kunnen voegen moet de consument zich eenmalig online identificeren met iDIN, Idensys of iDEAL. Daarna dienen verzekeraars, polis-, klant-, of relatienummers te worden ingevoerd.

Is dat eenmaal gedaan, heeft de consument via computer, tablet of smartphone altijd en overal toegang tot al zijn verzekeringen. Informatie over bijvoorbeeld premie en looptijd of schadevrije jaren zijn direct zichtbaar.

Toegang

Het online verzekeringsoverzicht is alleen toegankelijk voor de consument. „Hij heeft als enige toegang en kan zelf bepalen met wie hij zijn overzicht deelt. Niemand anders kan het overzicht inzien. Ook verzekeraars, gevolmachtigden en verzekeringsadviseurs niet”, aldus een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars.

Op dit moment is ongeveer zestig procent van de particuliere verzekeraars aangesloten, dat zal na de zomervakantie zo’n tachtig procent zijn.

Bron: bijdrage van Patricia Boon op www.dft.nl van 3 april 2018

Vorige pagina